10. Sınıf Matematik Konuları sorusunun cevabı ile karşınızdayız. Yazımızda bulunan 10. Sınıf matematik konuları listesi, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından güncel bulunan müfredatı kaynak edinerek hazırladık. Sayfamızda bulunan 10. Sınıf öğrencilerinin göreceği matematik konu listesini gönül rahatlığı ile çalışma programlarınızda kullanabilirsiniz. Lise ikinci sınıfta matematik öğrenimi alacak öğrencileri ya da üniversite sınavı için hazırlık yapan adaylar, 10. Sınıf matematik konuları ile ilgili bilgi sahibi olmak ve müfredat konularını inceleyerek bir çalışma planı hazırlamak istiyor. Çünkü girecekleri sınavlarda lise müfredatında öğrenimi sağlanan matematik konularından sınavlarda sorumlu olacaklar. Örnek verecek olursak eğer; üniversiteye yerleşmenizi sağlayan ve ÖSYM tarafından düzenlenen YKSnın ilk oturumu olan TYT sınavında 9. Ve 10. Sınıf matematik konuları, üniversiteye hazırlanan adaylara sınavda sorulur. Bundan dolayı 10. Sınıf matematik konularını bilmeniz sınava girecek kişiler için önemlidir.
10. sınıfta görülen matematik konu listesini öğrendikten sonra sınavlarda karşınıza çıkacak sorularda hangi müfredattan ve müfredata ait konulardan sorumlu olduğunuzu da bilirsiniz. Böylelikle sınava hazırlanma sürecinde doğru konulara çalışarak sınavda karşılaşabileceğiniz matematik konularından herhangi bir soru geldiğinde nasıl bir hareket izlemeniz gerektiğini de kolaylıkla anlar ve soruları çözmeye başlarsınız. Konuları bir liste halinde not almak, sınava hazırlık sürecinde sizlere büyük kolaylık sağlayacaktır.

Ek olarak Biyoloji Konuları yazımıza göz atmayı unutmayınız.
İçindekiler
10. Sınıf 1. Dönem Matematik Dersi Konuları
- 1. Ünite: Sayma ve Olasılık
- Sıralama ve Seçme
- Permütasyon
- Kombinasyon
- Pascal Üçgeni
- Binom Açılımı
- Basit Olayların Olasılıkları
- 2. Ünite: Fonksiyonlar
- Fonksiyon Kavramı ve Gösterimi
- Fonksiyonlar
- Fonksiyon Grafikleri
- Doğrusal Fonksiyonlar
- İki Fonksiyonun Bileşkesi ve Bir Fonksiyonun Tersi
- Birebir ve Örten Fonksiyon
- Bileşke Fonksiyon
- Bir Fonksiyonun Tersi
- 3. Ünite: Polinomlar
- Polinom Kavramı
- Polinomlarda İşlemler
- Polinomların Çarpanlara Ayrılması
- Polinomlarda Sadeleştirme
10. Sınıf 2. Dönem Matematik Dersi Konuları
- 4. Ünite: İkinci Dereceden Denklemler
- İkinci Derecen Bir Bilinmeyenli Denklemler
- Karmaşık Sayılar
- İkinci Dereceden Bir Bilinmeyenleri Denklemlerin Kökleri ve Katsayıları
- 5. Ünite: Dörtgenler ve Çokgenler
- Çokgenler
- Çokgen ve Temel Elemanları
- Düzgün Çokgenler
- Dörtgenler ve Özellikleri
- Dörtgenler
- Yamuk
- Paralelkenar
- Eşkenar Dörtgen
- Dikdörtgen
- Kare
- Deltoid
- 6. Ünite: Uzay Geometri
- Katı Cisimler
- Dik Prizmalar
- Dik Piramitler
10. sınıf matematik ders konuları yukarıda belirtilmiştir. 10. Sınıf matematiğinin öneminin arttığı bir diğer konu ise TYT oturumunda 9. Sınıf konuları ile birlikte soruların çıkmasıdır. TYT sınavı bildiğiniz üzere 9. Ve 10. Sınıf konularından ve 120 sorudan oluşan YKS sınavının ilk oturumudur. Bu sınavın, üçte birinin matematik sorularından olduğunu düşünürsek eğer 10. Sınıf matematik konularının TYT sınavı için büyük bir önemi olduğu söylenebilir. Aynı şekilde matematik dersinin bir ünitesi ise geometri konuları içerdiğinden dolayı matematik konularının yanı sıra sınava hazırlık sürecinde geometri konularına da çalışmanız gerekir.
Bazı öğrenciler ve üniversite adayları yalnızca okul sınavlarına hazırlanırken ders çalışmaktadır. Sınavdan bir önceki akşam oturup, konulara dair soru ezberleyerek yüksek notlara ulaşabilmektedirler. Ancak bu tamamen bir göz boyama şeklidir. Çünkü sınavda karşınıza çıkabilecek sorulara ezber yolu ile çalışamazsınız. Son zamanlarda ÖSYM, bunun önüne geçebilmek için soruları kişinin mantık yürütme yoluyla çözmesini amaçlayan sorular soruyor. Formülde yerine koyarak çözülebilen soru sayısı son zamanlarda en az seviyede çıkmış durumda. Bundan dolayı sorumluluğunuzu bilerek, düzenli ve yeterli seviyede çalışmanız gerekir. Yoksa sınava son zamanlarda çalışmaya başlamak üzerinizde oldukça büyük bir yük olur ve diğer derslerin konularınıza çalışmak için ayırdığınız vakit oldukça az olacaktır. Diğer derslere çalışmaya gerekli zaman ayıramayınca sınavdan beklediğiniz gibi bir sonuç almanız çok daha zor hale gelecektir.